Ce greutate are un palet de BCA?

ce-greutate-are-un-palet-de-bca

BCA-ul este un dintre materialele de constructii folosit la realizarea cladirilor rezidentiale, de birouri, industriale si comerciale. Este un material care izoleaza termic si fonic structurile. Totodata, acesta ofera un profil rezistent la socuri, la intindere sau compresiune.

Daca vrei sa aflii ce greutate au paletii de BCA, sa stii ca este o intrebare pe care o pun foarte multi dintre clientii nostrii, care doresc informatii despre acest produs. Interesati sunt in primul rand cei care transporta si cei care manipuleaza cu diverse mijloace de ridicare, acest material de zidarie ambalat in paleti.

Ca sa primiti un raspuns cat mai exact, va trebui sa tinem cont de mai multi factori, pe care ii vom detalia in continuare.

Ce inseamna greutatea specifica a materialelor de constructii?

Fiecare tip  de materiale de constructii are o greutate ce se calculeaza in functie de specificul acestuia. O astfel de greutate poarta denumirea de greutate specifica si poate fi clasificata in 4 clase diferite:

  • Greutate specifica medie – exprima raportul dintre greutatea unui material si volumul acestuia;
  • Greutate specifica aparenta – exprima raportul dintre greutatea unui material poros si volumul sau aparent (se iau in calcul inclusiv volumul porilor si volumul gaurilor interioare);
  • Greutate specifica in gramada – exprima raportul dintre greutatea unui material – sub forma de granule sau particule – si volumul ce contine porii si gaurile dintre granule;
  • Greutate specifica in stiva – exprima raportul dintre greutatea si masa stivei.

Ce greutate are un palet de BCA?

Ca sa primiti un raspuns cat mai exact, va trebui sa tinem cont de urmatorii factori.

  1. Greutatea ( densitatea aparenta ) Kg / m3 de BCA uscat pe care o gasim in fisele tehnice ale produsului puse la dispozitie de producatori.
  2. Volumul unui palet de BCA, care difera de la o fabrica la alta, de la un producator la altul.

In tabelul de mai jos vom da cateva exemple in acest sens, comparand mai multe tipuri de BCA:

Precizam ca aceste date se refera strict la BCA-ul uscat. Fiind un material poros, in conditii de pastrare in aer liber BCA-ul poate sa absoarba umezeala care modifica si greutatea lui in palet .

Pe cumparatorii care intreaba cat costa un palet de BCA, ii sfatuimc  sa se intereseze de pretul pe metru cub. Dupa cum se poate usor observa, paletii de BCA sunt foarte diferiti unii de ceilalti.

Concluzii

O constructie din blocuri de BCA este excelenta datorita facilitatii utilizarii acestora, cat si avantajelor pe care le ofera: rezistenta la foc, durabilitate si eficienta energetica. Asigura-te ca achizitionezi cantitatea necesara de material pentru proiectul tau, impreuna cu produsele consumabile, echipament si accesorii.

Verificam intotdeauna pentru a-ti prezenta cele mai bune si concrete informatii in articolele noastre. Mai mult, daca ai in desfasurare un proiect similar sau te pregatesti sa incepi unul, nu uita ca poti oricand sa comanzi produsele necesare online.

Noi putem livra orice tip de material acasa sau pe santier. Indiferent de greutatea sau cantitatea comenzii, venim prin flota noastra de camioane specializate si dotate cu brat mecanizat pentru descarcat.

Descopera oferta noastra de BCA aici:

https://nouatei.ro/materiale-constructii/bca/