Cum alegi pavajele potrivite pentru casa ta?

Noua Tei pavaje

Pavarea curții tale cu alei pietonale și de acces auto nu are doar un rol practic, funcțional, ci și unul estetic. Poți alege dintre foarte multe modele și forme de pavele, astfel încât să obții un design unitar, armonios, iar aleile din curte să completeze perfect aspectul exterior al locuinței. Dar cum găsești modelul potrivit, când pe piață găsești atâtea opțiuni? Iată care câteva recomandări pe care dorim să le împărtășim cu tine:


DESTINAȚIA ZONELOR PAVATE

Este important să iți gândești bine amenajarea în funcție de destinația fiecărei zone care urmează să fie pavată, deoarece grosimea pavelelor diferă în funcție de acest criteriu. Astfel că:

  • Pavelele cu grosimi până în 60 mm sunt destinate strict traficului pietonal: trotuare, alei, curți, parcuri, terase.
  • Pavelele cu grosime de 60 mm sunt destinate traficului auto ușor și zonelor pietonale: alei acces auto sau pietonal, curți, parcuri, piețe, trotuare, terase.
  • Pavelele cu grosime mai mare de 80 mm sunt folosite pentru amenajarea spațiilor cu trafic greu redus (80 mm) sau intens (100 mm), ca de exemplu zone de acces auto, drumuri secundare, parcări, benzinării, platforme industriale.
Noua Tei pavaje

FORMA IDEALĂ A PAVELELOR ÎN FUNCȚIE DE ARHITECTURA CASEI ȘI SPAȚIULUI EXTERIOR

  • Pentru case cu linii drepte, modelele geometrice combinate simplu vor fi alegerea potrivită.
  • Pentru case în stil eclectic, restaurări de construcții din perioada ante sau interbelică, formele antichizate se pot încadra foarte bine.
  • Pentru case în stil rustic, imitațiile de piatră sau formele ușor neregulate sunt de recomandat.
  • Pentru case cu uși, ferestre în stil victorian (forme rotunde) se recomandă copierea acestor rotunjiri prin accente în pavaj.
  • Pentru păstrarea zonelor verzi pe suprafețe cât mai mari, recomandăm modelele ce dau posibilitatea camuflării pavelelor între smocuri de iarbă.
  • Pentru spații înguste precum alei: folosește pavele de dimensiuni mici și montează-le în diagonal sau în linii orizontale.
  • Spațiile largi sunt cel mai bine puse în valoare prin pavele de dimensiuni mari.
Noua Tei pavaje

ALEGEREA CULORILOR

Culorile pavelelor trebuie să se armonizeze cu aspectul exterior al construcției.

Poți evita monotonia combinând culori, modele, ce conferă personalitate. E bine să știi că nu totul trebuie să se armonizeze perfect. Viziunea ta contează însa foarte mult înainte de a începe lucrarea de pavaj. De asemenea, e bine să ții cont de unghiul, durata și intensitatea razelor solare, fiindcă lumina solară prea puternică afecteză culoarea pavelelor.

Noua Tei pavaje

Recomandăm combinarea pavelelor cu tonuri similare pentru un efect armonizat. Culorile mai deschise reflectă lumina mai bine, culorile închise absorb lumina creând efectul opus. Folosirea a mai multor culori oferă și ele avantaje precum demarcarea spațiilor, iar folosirea combinată a acestora permite obținerea unui efect de camuflaj pentru eventualele pete ce pot aparea în timp

De exemplu, dacă ai casa în culori neutre, ca de exemplu alb sau bej, sunt recomandate majoritatea culorilor. Însă la fel de bine poți opta pentru o culoare puternică, contrastantă, mai ales dacă ai de pavat o suprafață mică, ce va deveni rapid punctul de atracție al curții.

Noua Tei pavaje

Dacă locuința ta se remarcă prin nuanțe vii, ca de exemplu verde, albastru, mov sau galben, va trebui să fii mai selectiv atunci când iți alegi modelul și culoarea pavelelor. Nuanțe neutre, plăcute, rezistente în timp și care completează perfect culorile puternice sunt café, alb-crem.

Pont: fii creativ, joacă-te cu două culori, pentru un plus de originalitate și distincție.

ULTIMUL SFAT și cel mai important: alege pavele de calitate, certificate.

Îți dorim spor la proiecte frumoase! J

Sursa foto: Elis Pavaje

Știm cum e, câteodată nu ai timp să ajungi în magazin.Îți putem trimite prin e-mail cele mai noi produse,
oferte și idei de amenajare.

CONTACT

*Livram rapid in orasele si judetele din apropiere: Ramnicu Sarat, Focsani, Buzau, Vrancea, Braila si Galati, dar si in tara.

Copyright © 2021 shop.nouatei.ro. Toate drepturile rezervate.