Cum ne alegem culorile pentru mobila de bucătărie?

Noua Tei bucatarie culori

Bucătăria este mai mult decât spațiul în care faci bunătăți pentru cei dragi. Se spune chiar că reprezintă sufletul casei. Și atunci, de ce nu ți-ai aranja bucătaria după imaginația și personalitatea ta?

Oricare ar fi stilul pe care îl preferi, fie că e clasic sau minimalist, modern sau rustic, culorile alese pentru mobila de bucătărie sunt esenţiale.

Când ne alegem mobilierul trebuie sã ţinem cont de stilul de amenajare, astfel:

Noua Tei bucatarie culori

Pentru bucãtãria modernã  sunt recomandate nuanţele puternice, dar şi albul şi negrul. Întotdeauna dulapurile cu linii drepte ȋn negru si alb se vor integra perfect ȋntr-o bucãtãrie modernã, iar dacã eşti iubitor de culoare poţi opta pentru roşu şi alb, nuanţe de violet, fuchsia, verde olive, materiale lucioase, care vor crea un spaţiu plin de energie.

Noua Tei bucatarie culori

Pentru bucãtãria rusticã se vor folosi nuanţe calde, inspirate din naturã, inspirate din culorile naturale ale lemnului. Astfel nuanţele de maro vor face ca poliţele, dulãpioarele, masa şi scaunele sã te introducã ȋntr-un decor de poveste.

Noua Tei bucatarie culori

Pentru bucãtãria minimalistã mobilierul va fi unul simplu, ȋntr-o singurã nuanţã, fãrã elemente decorative, ȋn general se aleg tonuri de gri, bej sau alb, piese de mobilier de bazã uşor de ȋntreţinut, bine organizate.

Noua Tei bucatarie culori

Pentru bucãtãria vintage preferate sunt nuanţele pastelate cu aspect erodat sau culorile cu subton rece (verde, turcoaz). La realizarea unui mobilier cu aspect vintage putem folosi butoni sau mânere antichizate, fronturi de sertare şi uşi antichizate.

Noua Tei bucatarie culori

Pentru bucãtãria scandinavã  tonurile de negru, alb, maro şi gri sunt opţiunile recomandate. Atât piesele de mobilier, cât și accesoriile se remarcă prin liniile drepte, elegante, dar și funcționale, spaţii aerisite, puternic luminate.

Noua Tei bucatarie culori

Pentru bucãtãria clasicã nuantele de bej, crem, precum şi non culorile vor fi predominante. Se pot folosi şi piese ȋn tonuri ȋnchise de verde sau albastru. Mobilierul din lemn, cu linii rotunjite este cel mai potrivit pentru acest stil de amenajare.

Înainte de a alege blaturile de bucătărie, trebuie să te gândești cât de des vor fi utilizate, dar și câți bani ești dispus să investești în aceste piese. Blaturile din PAL și MDF sunt opțiuni accesibile, permit diverse combinații de design, dar trebuie luat în calcul și că sunt mai puțin rezistente față de blaturile din piatră naturală. Și blatul din inox este rezistent, însă este o variantă simplă, așa că nu va fi punctul de atracție al bucătăriei, deși ai investit mult în această piesă. Dacă nu dorești să aloci o sumă mare de bani, mizează pe blatul din pal melaminat. Cele mai apreciate modele în ultimii ani au fost  ȋn tonuri de bej și gri.

Întotdeauna vom combina culorile pardoselii şi ale pereţilor bucãtãriei cu mobilierul, astfel sã se complimenteze ȋntre ele. Pentru a scoate ȋn evidenţã mobila din bucatarie, este bine ca aceasta sã fie cu un ton mai deschisã decât parchetul. Dacã bucãtãria este amenajatã cu gresie şi faianţã mobilierul cu finisaj semilucios va ieşi ȋn evidenţã.

Când vine vorba despre culori pentru mobilierul de bucãtãrie, utilizarea ȋntregii palete de culori a câştigat teren ȋn ultimii ani, dupa ce, ani ȋntregi, designerii de interior obişnuiau sã se limiteze la folosirea de alb, maro sau gri. Acest lucru s-a schimbat, iar acum o mulţime de culori şi combinaţiile lor pot fi alese pentru a realiza un spaţiu care sã reflecte personalitatea ta.

Cât de importantã este bucãtãria ta pentru tine?

Știm cum e, câteodată nu ai timp să ajungi în magazin.Îți putem trimite prin e-mail cele mai noi produse,
oferte și idei de amenajare.

CONTACT

*Livram rapid in orasele si judetele din apropiere: Ramnicu Sarat, Focsani, Buzau, Vrancea, Braila si Galati, dar si in tara.

Copyright © 2021 shop.nouatei.ro. Toate drepturile rezervate.