Cum se montează profilele decorative din polistiren?

Noua Tei profile

Prezența baghetelor şi a profilelor decorative ne oferã un spaţiu uşor clasic, elegant şi sobru. Orice specialist în domeniu confirmã cã eleganța încãperii este ușor de organizat prin  instalarea baghetelor decorative pentru tavan și pereți.

Se folosesc baghete din polistiren ca elemente decorative atât în interior cât și în exterior, pentru ornamentarea tavanului sau a pereților, îmbinarea dintre pereți și tavan sau între pereți și podea ca punte de legãturã în zonele unde pot apãrea fisuri.  Practice şi ușor de montat, baghetele din polistiren reprezintã o opțiune mai ieftinã faţã de cele din ipsos. Sunt utilizate cu succes inclusiv pentru reconstituirea clãdirilor vechi sau de epocã. Termenul general folosit pentru aceste elemente ornamentale este de profile decorative, acestea pot fi:

  • cornişe, plinte,  brâuri, ancadramente pentru ferestre sau uşi, rozete, arcade, scafe, panouri, chenare, domuri, grinzi.

Aceste profile au dublu rol, atât estetic, cât şi funcţional, oferã un efect deosebit ȋn ȋncãpere şi ȋn acelaşi timp acoperã şi crãpãturile inestetice sau mascheazã cablurile (ȋn funcţie de nevoi). Se monteazã foarte uşor, dupã instalare pot fi vopsite în orice culoare, cu orice tip de vopsea.

Noua Tei profile

Montarea propriu-zisã a profilelor decorative:

Înainte de montarea baghetei trebuie sã hotãrãști cum vei uni colțurile, fie cã sunt colțuri în interior sau colțuri în exterior, pentru ambele vei folosi o îmbinare în unghi pentru a permite formei profilelor sã continue după colț. Pentru a fi mai ușor poţi folosi un dispozitiv pentru tãiere în unghi şi un fierãstrãu cu dinți mãrunți. Suprafața pe care va fi lipit profilul trebuie sã fie curatã, uscatã, fãrã praf sau urme de grãsime.                

Poziționeazã întotdeauna profilele astfel încât să le tai cu fierăstrăul pe partea din fațã, astfel vei evita deteriorarea în timpul operației.

Folosește un adeziv special pentru polistiren, care se aplicã pe spatele profilului pe toată lungimea acestuia, urmând suprafețele de lipire. Menţine cu fermitate o apãsare timp de câteva secunde.

Aplicã adezivul la îmbinarea profilelor, preseazã apoi un profil pe altul pânã adezivul în exces va ieși în afarã. Îndepãrteazã adezivul în exces cu ajutorul unei spatule și a unei cârpe umede.

Noua Tei profile

Dupã uscarea adezivului, șlefuiește ușor îmbinãrile cu ajutorul unui șmirghel fin, cu granulație mai mare de 200 și umple eventualele goluri, din nou, cu adeziv de îmbinare. Acesta este un adeziv elastic care în timp, dacã  bagheta lucreazã el va prelua din variațiile dimensionale ce apar la temperaturã și umiditate.

 Dupã un timp de uscare de circa 24 de ore, se poate aplica amorsã și vopsea lavabilã acrilicã, protejând peretele și pardoseala cu bandã adezivã din hârtie.

Dacã vrei sã aduci un plus de eleganţã casei tale poţi alege din multitudinea de baghete decorative din polistiren.

Știm cum e, câteodată nu ai timp să ajungi în magazin.Îți putem trimite prin e-mail cele mai noi produse,
oferte și idei de amenajare.

CONTACT

*Livram rapid in orasele si judetele din apropiere: Ramnicu Sarat, Focsani, Buzau, Vrancea, Braila si Galati, dar si in tara.

Copyright © 2021 shop.nouatei.ro. Toate drepturile rezervate.