INTRETINERE RULOURI EXTERIOARE – SFATURI PRACTICE

Noua Tei rulouri

Rulourile exterioare sunt o solutie eleganta si eficienta pentru controlul luminii si al temperaturii din interiorul casei tale, fie ca locuiesti la bloc sau la casa. Aceste rulouri exterioare realizate din PVC sau aluminiu pot inlocui cu succes clasicele obloane din lemn, foarte dificil de intretinut. De asemenea reprezinta cea mai buna solutie in protejarea ferestrelor de factori meteorologici, asigura un confort termic ridicat in lunile de iarna si sporesc securitatea locuintei, astfel permit mai multa intimitate in confortul casei tale.

Claxoanele, traficul aglomerat, zgomotul masinii de tuns iarba, latratul cainelui vecinului sau alte zgomote deranjante vor fi reduse cu pana la 50%.

Nici aspectul estetic nu este de neglijat intrucat jaluzelele exterioare vor oferi un aspect modern si elegant, fiind versatile, usor de integrat in designul exterior al casei tale, putand fi actionate manual sau cu ajutorul unei telecomenzi.

Rulourile exterioare sunt primele componente care incaseaza posibilele socuri mecanice, dar aduna praful sau murdaria de la exterior, de aceea nu este suficient sa cureti regulat ferestrele pentru ca o parte din murdarie se poate transfera pe rulouri.

Locuinta  ta merita sa arate impecabil, de aceea aceste accesorii pentru ferestre trebuie curatate des si intretinute corespunzator.

In acest articol ti-am pregatit cateva sfaturi practice de intretinere a rulourilor exterioare, astfel sa te bucuri cat mai multa vreme de beneficiile acestora.

AVANTAJELE FOLOSIRII UNOR RULOURI EXTERIOARE

» se adapteaza oricarui tip de tamplarie, cresc randamentul termic cu peste 20 %, scazand costurile cu incalzirea in timpul iernii;
» protejeaza tamplaria contra intemperiilor , asigurandu-i o durata de viata mai mare;
» au un rol important antiefractie, descurajand hotii care vroiau sa intre in casa pe geamuri;
» protectie solara deosebita in timpul verilor toride – va puteti regla intensitatea luminii care sa patrunda in casa la un nivel confortabil, iar costurile cu aerul conditionat scad pana la 50%;
» asigura o izolatie fonica suplimentara, va protejeaza de zgomotele de afara;
» asigura intimitate, va protejeaza de priviri indiscrete;
» se intretin usor, nu necesita vopsire periodica sau ungere;
» nu putrezesc si nu ruginesc in prezenta umezelii, a variatiilor de temperatura.

REGULI EFICIENTE DE CURATARE

Rulourile pentru ferestre se pot curata atasate de ferestre sau demontate, dar daca ai dubii ca dupa spalare nu vei reusi sa le montezi corect atunci pregateste-ti un recipient tip pulverizator cu apa calda si un detergent uzual cu un PH bland.

Praful se sterge cu o laveta moale, se pulverizeaza solutia creata din apa calduta si detergent pentru o murdarie mai persistenta.

Se recomanda lubrifierea sistemului mecanic din 6 ȋn 6  luni. Pentru aceasta operatiune, ruloul trebuie mentinut in pozitia intredeschis.

Se poate aplica polish in cazul in care au aparut mici fisuri. Utilizarea polish-ului ofera mai multa stralucire suprafetelor si nu afecteaza stratul de vopsea.

De evitat sunt produsele pe baza de acid citric si otet, produse vascoase, lipicioase care atrag praful, periile si buretii abrazivi, solutiile cu continut de diluant sau alcool. De asemenea utilizarea jetului de apa cu presiune poate afecta stratul de vopsea si buna functionare a rulourilor deoarece se poate scurtcircuita motorul, asadar este de evitat folosirea de aparate de spalat cu presiune.

Curata rulourile periodic si nu vei intampina dificultati, precum murdaria intarita.

CUM AFECTEAZA RULOURILE OBIECTELE UITATE PE PERVAZ?

Contactul dintre un corp dur uitat pe pervaz si ruloul exterior poate afecta modul in care acesta funcţioneaza:

  • lamelele se pot indoi sau chiar se pot rupe;
  • rulmentii pot sari de pe ax.

Curata periodic pervazul exterior al ferestrei si ai grija ca intemperiile puternice sa nu lase in urma lor crengi sau alte obiecte aduse de vant care pot patrunde intre lamele sau in zona motorului. Cele mai multe probleme privind inchiderea corespunzatoare a rulourilor au la baza depunerile mari de murdarie si praf, cauzate de lipsa unei igienizari periodice.

CONCLUZIE

Pentru confortul casei tale ai nevoie de ferestre si usi sigure, de calitate, plase antiinsecte, indispensabile, mai ales pe timp de vara si rulouri exterioare pentru un plus de intimitate si confort termic.

Daca vei pastra aceste rulouri curate, vei constata ca ele iti vor face casa mai primitoare. Ingrijindu-le cu atentie, vei vedea ca ele vor avea o durata de viata mult mai lunga si vei ajunge sa te bucuri de toate avantajele pe care acestea le ofera pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Speram ca sfaturile noastre ti-au fost de ajutor!