Care sunt principalele etapele în renovarea unui apartament

Noua Tei renovare

Oricine a trecut deja prin asta, iți va spune ca cea mai importantă etapă în renovarea unui apartament este cea de planificare. De momentul pregatirilor punctăm și cele mai des întalnite greșeli în rândul proprietarilor de apartamente:

  • lipsa unei viziuni clare asupra rezultatului final;
  • alegerea personalului necalificat;
  • nesupravegherea lucrarilor;
  • căutarea celor mai ieftine materiale;

Cel mai bun moment pentru renovarea apartamentului este atunci cand vremea de afara are temperaturile în crestere, iar incaperile pot fi oricând aerisite, după aplicarea vopselelor sau a altor lucrari. În schimb, în sezonul rece mâna de lucru este mai ieftina, renovarea nu este cu totul interzisă, însa pot aparea destul de multe inconveniente, printre care amintim:

  • pereții nu trebuie sa fie reci, indiferent dacă te pregatești de tencuire sau zugravire;
  • în condiții de umezeală parchetul nou montat se poate umfla;
  • nu se pot ține ferestrele deschise foarte mult timp pentru a scăpa de mirosul de vopsea.
Noua Tei renovare

Care sunt principalele etapele când vine vorba de renovarea unui apartament?

În funcție de cât de multe schimbari iți doresti să faci vechiului apartament, acestea diferă.  De exemplu, câteodată, renovarea nu implica și înlocuirea ușilor sau a parchetului, ci doar o reîmprospatare prin vopsire sau recondiționare. Însă, de obicei renovarea unui apartament include urmatoarele etape:


1. Unul dintre primii pasi îl reprezintă înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, asta pentru că renovarea se realizează întotdeauna din interior, spre exterior. În această etapă te poti pregati să schimbi cablurile, prizele, robinetele și țevile.

2. Dacă ai în plan o nouă zugravire, curățarea și repararea cu tencuiala sau adeziv a pereților reprezintă urmatorul pas. Aceste lucrări vor îndeparta zugraveala veche, urmele de mucegai, denivelarile sau fisurile existente.

3. Decopertarea altor suprafete vechi, precum pardoseala acoperită cu parchet sau gresie.

Noua Tei renovare


4. Pentru o eficiență termica ridicată, izolarea termica a apartamentului și inlocuirea sistemului de incalzire ar trebui sa urmeze. Unele dintre cele mai moderne și des folosite soluții în această situație este încalzirea prin pardoseală, convectoarele cu montaj pe perete și panourile radiante.


5. Urmatoarea etapa este înlocuirea gresiei, faianței și parchetului. În unele cazuri, poți alege doar o recondiționare, prin înlocuirea chitului de rosturi, în cazul plăcilor ceramice, și prin raschetare și lacuire, în cazul parchetului.


6. Montarea termopanelor și a ușilor noi, urmată de aplicarea unui prim strat de glet pe suprafață pereților și a tavanului.


7. Dupa aplicarea unui al doilea strat de glet și a unei amorse, urmează vopsirea pereților, în culorile preferate. De aici înainte, începe partea frumoasă și creativă a lucrarilor de renovare – redecorarea. De aici înainte, imaginația și stilul cunosc limite. Înlocuirea câtorva piese de mobilier, a corpurilor de iluminat și a electrocasnicelor vechi te vor face să crezi că ești într-un apartament cu totul nou.

Știm cum e, câteodată nu ai timp să ajungi în magazin.Îți putem trimite prin e-mail cele mai noi produse,
oferte și idei de amenajare.

CONTACT - SEDIUL CENTRAL

Copyright © 2021 shop.nouatei.ro. Toate drepturile rezervate.